liste
liste1

2019 24 Kasım öğretmenler günü konuşma metni 1

Ekleyen: ilketkinlik | Okundu : 1045
Kategori : 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONUŞMA METNİ

Sayın Kaymakamım; Sayın Milli Eğitim Müdürüm; Saygıdeğer Konuklar; sevgili Meslektaşlarım…

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, fedakâr öğretmenleri hatırlama ve kıymetlerini yâd etme gündür.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve daimi bir mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştıran, yaşamları boyunca gereken bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve kendisi de toplumun önünden giden bir gönül eridir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen.

Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy'e geçerken yanına biri yaklaşıp: “Üstat, Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.” diye sorunca Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: “Ne diye vapura bindin ki! Yüzerek karşıya geçseydin ya” demiş. Öğretmenler birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir.
Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir yüksek idea, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohum parçalanıp dağılınca, yüzlerce tohumu netice verdiği gibi; öğretmendeki bilgi tohumları dahi öğrencilere dağıtılınca, yeni bilgileri ve insanlık ağacının taze meyvelerini netice verir.

Bir insanı kurtarmanın, bütün insanları kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, sadece zararlı otlar değil; çiftçinin de ihmali olabilir. Çiftçi hatasının telafisi mümkün ve de kolay; öğretmen hata ve ihmalinin telafisi ise pek zordur.

Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunmak ve sevgiyi hak etmek gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.

Kendini kontrol edemeyen bir öğretmen, öğrencisini hiç kontrol edemez. Kendi eksikliğini gören ve onu tamamlayan bir öğretmen, başarıya adaydır. Başarılı olmak ise öğretmen için bir yaşam biçimidir. Bununla birlikte öğretmen her şey değil, belki birçok şeye açılan bir kapı gibidir.

Baş döndürücü bir gelişimin çağında yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşmasını planlamalı, yarını bir gün önceden zihnen yaşamalı, hayal edebilmelidir. Onun hayalleri olmazsa, öğrencilerin hayalleri desteklenmez.

Öğretmen bir ayna olmalıdır, kişiye kendisini göstermelidir. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar kendilerini net göremez. Bu nedenle öğretmen kendisine çok iyi bakmalı, görünür olmalıdır.
Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemez varlık, bilgisini dağıtıp etrafını aydınlatan mum, tahammülü olan idareci, muhtaç olduğumuz hekim, doğrunun rehberi, dünya kadar değerli bir sorumluluğa sahip insandır öğretmen.

Sadece bugünü değil yarını da düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sitemizde Online Test Çözün

İlketkinlik Eğlence Merkezi

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst