liste
liste1

2019 24 Kasım öğretmenler günü konuşma metni 2

Ekleyen: ilketkinlik | Okundu : 915
Kategori : 24 Kasım Öğretmenler Günü

Sayın Kaymakamım; Sayın Milli Eğitim Müdürüm; Saygıdeğer Konuklar; sevgili Meslektaşlarım…

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere şekil veren, her çeşit meslek erbâbının yetişmesine öncülük eden, bir mum gibi eriyen ve etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün.

Bu güzel günde bu değerli vakitlerinizi bizlere ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Çok değerli, şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini yapmanın gururuyla sizleri selamlıyorum.

Dünyada hiçbir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip olmadı. İnsanın yeryüzündeki serüveni ilk insan, ilk peygamber ve dolayısıyla ilk öğretmen, insanlığın atası Hz. Âdem a.s. ile başlamıştır. Allah tealanın elçileri olan bütün peygamberler bu şerefli öğretmenlik görevini yapmışlardır.

Evet, Peygamberler toplumların ilk öğretmenleri olmuştur ve insanlık tarihine kültür ve medeniyet adına ne gelmişse onların vesilesiyle gelmiştir. Özellikle; "Ben Muallim olarak gönderildim" diye buyuran kâinatın efendisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), tarihin en cahil yaşamını sürdüren ve insanlık onurunu ayaklar altına alan yaşam tarzlarından dolayı cahiliye toplumu olarak anılan bir toplumu; adeta bir gül bahçesine, asr-ı saadete çevirerek dünya tarihinde eşine emsaline erişilemez bir öğretmenlik örneği göstermiş, bu cahiliye toplumunu örnek, medeni bir toplum haline getirmiştir.

Hz. Peygamberin öğretmenliği elbette bütün öğretmenlerimizin esin kaynağı olmalıdır. Tarih boyunca Peygamberlerin varisleri olan öğretmenlerimize, yerine getirdikleri bu şerefli görevleri dolayısıyla hak ettikleri değer verildiği ölçüde bu durum, bulundukları toplumların hayatına olumlu yansımış, medeniyetin zirvesine çıkılmıştır. Hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru mukaddes bilen bir anlayış, tarihte lâyık olduğu yeri almış, değerini bulmuştur.

Büyük İskender, "Hocana mı, babana mı daha çok hürmet edersin?" diye sorduklarında hiç düşünmeden "Hocama" diye cevap verince bunun sebebi sorulmuş. O da : "Çünkü Babam beni bir gayb ve ulvî âlemden bu süfli dünyaya indirdi. Hocam ise, talim ve terbiyeme, eğitimime önem vererek beni yüceliğe ulaştırdı." cevabını vermiştir.

İlim öğrenmenin ve öğretmenin faziletini Kur'an'ın ilk mesajlarında ve Sevgili Peygamberimizin emsalsiz sözlerinde bulan Müslümanlar; tarihin her döneminde HOCA - TALEBE münasebetini BABA - OĞUL münasebetinden ve muhabbetinden öteye götürmesini bilmiştir.

İlk emri "OKU" olan yüce kitabımıza iman etmiş, "İlim Çin'de de de olsa gidin alın" buyruğunu düstur edinmiş, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü yol bellemiş bir inancın temsilcileri; dünyaya boyun eğdiren; ancak hocalarının önünde eğilmekten içtinap etmeyen cihan sultanlarının, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün " Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz " sözüyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak,

Biz öğretmenleri de yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Sitemizde Online Test Çözün

İlketkinlik Eğlence Merkezi

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst