liste
liste1

2019 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni 1

Ekleyen: ilketkinlik | Okundu : 1545
Kategori : 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Saygıdeğer müdürüm, değerli öğretmen arkadaşlar, sevgili çocuklar..

Bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. Yıl dönümü kutlamaları için toplanmış bulunmaktayız. Sizleri Cumhuriyetimizin coşkusuyla selamlıyorum. Bayramımız Kutlu Olsun.

Şairin de söylediği gibi;

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır

Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında derin derin nefes alabiliyorsak, gururla yaşıyorsak ve kendimizi güvende hissediyorsak bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, şehitlerimize, gazilerimize ve şanlı atalarımıza borçluyuz.

Sevgili çocuklar…

Çocuk demek cumhuriyet demektir. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu ülkenin teminatısınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Vatan diye adlandırılan bu şanlı coğrafya, bedeli ağır ödenmiş bir topraktır.

Yıl 1915 , 1.Dünya savaşı; Osmanlı Devleti dünyanın en büyük devletleriyle mücadele ediyor. İngiltere, Fransa, Avustralya ve de beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeri Türk'ü tarihten silmek için dört koldan geldiler.. Evet, geldiler, ama gelenleri karşılayan asil ruh, O öyle bir ruhtu ki, çelik ve barut; inancın ve azmin karşısında yenik düşmüştü...

O öyle bir ruhtur ki, düşman mandasında yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhuydu. Çanakkale'de elde ettiğimiz zafere rağmen vatan topraklarımız işgal edildi. Mustafa Kemal Anadolu İnsanını düşmana direnişe çağırmak için Samsun'a hareket etti. Ve şehir şehir, dalga dalga halk direnişe geçti.

19 Mayıs 1919'da M. Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele Türk Milletinin inanç ve azmi sonucunda başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Bu güzel devleti bizlere armağan eden Atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti'nin adını başarılarla yad ettirmek olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak, bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlere düşmektedir.

O kadar dolu ki toprağın şanla,
Bir değil, sanki bin vatan gibisin.
Yüce dağlarına çöken dumanla
Göklerde yazılı destan gibisin.

Hep böyle bulutlar içinde başın,
Hilâli kucaklar her vatandaşın.
Geçse de asırlar, tazedir başın,
O kadar leventsin, fidan gibisin.

Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk ,silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor; hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 96. yaşı kutlu olsun…

Sitemizde Online Test Çözün

İlketkinlik Eğlence Merkezi

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst