liste
liste1

Hücre Solunumu - Oksijenli Oksijensiz Solunum Test ve Cevapları 1

Ekleyen: ilketkinlik | Okunma Sayısı: 9820

1. Aşağıdakilerden hangisi solunumun özelliklerinden biri değildir?

A) Olay mitokondride gerçekleşir.
B) Besin ve oksijen kullanılır.
C) Karbondioksit ve su elde edilir.
D) Işık enerjisi kimyasal enerjiye dönüştürülür


2. Solunumun amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Besin üretmek
B) Enerji üretmek
C) Işık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürmek
D) Havayı temizlemek


3. I. Oksijen II. Enzim III. Organik besin
Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarıdan alır?

A) Yalnız l B) l - II C)l-lll D) II-III


4.
I. Suyun kullanılması
II. Karbondioksidin kullanılması
III. Olayın canlı hücrede gerçekleşmesi

olaylarından hangileri, hem solunumda hem de fotosentezde ortak olarak gerçekleşir?

A) Yalnız III B) l - ll C)l-lll D) II-III

5.
l.Su
II. Karbondioksit
III. Enerji
IV. Oksijen

Solunum olayında yukarıdakilerden hangileri elde edilmez?

A) Yalnız IV B) l - II C) III - IV D) l - II - III

6. Aşağıdakilerden hangisi hücrede birim za-manda üretilen ATP miktarı ile doğrudan ilgilidir?

A) Fotosentez B) Solunum C) Protein sentezi D) DNA eşlenmesi



7. Hücrede görülen oksijenli solunum ve fotosentez olayı ile ilgili olarak;

I. Atmosferdeki oksijen ve karbondioksidin belirli bir dengede kalmasını sağlarlar.
II. Karbon devrinde görev yaparlar.
III. Enerjinin kullanılabilir hale dönüşmesini sağlarlar.

verilenlerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız l B) l - II C) II-III D)l-ll-lll

 

1)pH=3,5 olarak ölçülen bir çözelti aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) NaOH
B) KOH
C) HCI
D) Ca(OH)2

 

2) Bir çözelti , kırmızı turnusol kağıdını maviye çeviriyorsa bu çözeltide aşağıdaki iyonlardan hangisinin bol miktarda bulunması gerekir.

A) H+ B) OH-
C) H- D) CI-

 

3) Aşağıdaki yapım olaylarından hangilerini canlının kendisi gerçekleştirmek zorunda
değildir?

A) ATP sentezi
B) Protein sentezi
C) Besin sentezi
D) Nükleik asit sentezi

 

4)Oksijenli solunum sonucu aşağıdaki moleküllerden hangisi oluşmaz?

A)oksijen
B) su
C)karbondioksit
D)ATP

 

5)Aşağıdakilerden hangisi enerji verici besin maddelerinden değildir?

A)madensel tuzlar
B)proteinler
C)yağlar
D)karbonhidratlar

 

6) Koşu yapan bir bireyin hızlı solunum yapmasının temel sebebi nedir?

A) Fazla enerji kullanması
B) Vücut ısısının artması
C) Sistemlerinin hızlı çalışması
D) Fazla miktarda besin alması

 

7)Berrak kireç suyuna cam çubukla üflendiğinde kireç suyunun bulanması, solunumla neyin üretildiğini gösterir?

A)Azotun
B)Oksijenin
C)Karbondioksitin
D)Su buharının

 

8)Tüm enerjilerin kaynağı nedir?

A-yeşil bitkiler
B-güneş
C-toprak
D-odun

 

9)Güneş enerjisinin bir canlıdan diğerine geçmesine ne denir?

A-iletişim
B-besin zinciri
C-fotosentez
D-kloroplast


10)Saf suyun içine aşağıdakilerden hangisi konulursa elektrik akımını iletmez?

a-tuz b-şeker
c-asit d- baz

 

11)PH değeri 2 olan bir madde için hangisi söylenmez?

a-tatları ekşidir.
b-ele kayganlık hissi verir.
c-metallerle birleştiğinde hidrojen gazı açığa çıkar.
d-mavi turunsol kağıdını kırmızıya çevirir.

 

12).Aşağıdakilerden hangisinin yapısında Karbon Hidrojen ve Oksijenin ve Azaot atamları bulunur?
A)karbonhidrat
B)protein
C)Yağ
D)su

 

133)Aşağıdakilerden hangisi sindirilmeden hücre zarından geçebilir?

A) Karbonhidrat B)Vitamin
C) Protein D) Yağlar


14) Aşağıdakilerden hangileri fotosentez sırasında kullanılan ham maddelerdir?

I- CO2 II- Glikoz(C6H12O6) III-H2O IV-O2

A)I ve III B)II ve III
C)II ve IV D)I,II ve III

 

15) Aşağıdakilerden hangisi organik besin maddesi değildir?

a) Protein b) Karbonhidrat
c) Mineral d) Yağ

 

16)Aşağıdakilerden hangisi hayvan hücrelerindeki fazla glikozun depolanma şeklidir?

a) Protein b) Selüloz
c) Nişasta d) Glikojen

 

17)Oksijen,karbon,hidrojen ve azot besinlerin yapısına katılan atomlardır.Bunlardan hangisi sadece proteinin yapısında bulunur?

a)Azot b)Karbon c)Hidrojen d)Oksijen

 

18).İnsan vücudunda karbonhidratların sindirimi nerede tamamlanır?

a)Ağızda
b)Midede
c)Kalın bağırsakta
d)İnce bağırsakta

 

19)Hangisi canlıların büyüyüp gelişmesinde 1. derecede yapı maddesi olarak kullanılır?
a) Karbonhidratlar
b) Proteinler
c) Yağlar
d) Vitaminler

 

20)Bitki fotosentez sırasında aşağıdakilerden hangisini dışarıdan alır?

I.Organik besin II.Oksijen III.Karbondioksit

A) Yalnız I
B) Yalnız III
C)I-III
D)I-II

 

CEVAP ANAHTARI
01 C   11 B
02 B   12 B
03 C   13 B
04 A   14 A
05 A   15 C
06 A   16 D
07 C   17 A
08 B   18 D
09 C   19 B
10 B   20 B



8. Bitki hücresinde;

I. Glikozdan karbondioksit ve suyun oluşması
II. Proteinden aminoasitlerin oluşması
III. Karbondioksit ve sudan glikozun oluşması

olaylarından hangileri solunum olarak değer-lendirilebilir?

A) Yalnız l B) Yalnız III C)l-ll D) II-III


Cevaplar: 1-D 2-B 3-C 4-A 5-A 6-B 7-D 8-A

• İlketkinlik Online Test Merkezi

• İlketkinlik Eğlence Merkezi

SON EKLENEN YAZILAR
Analitik düzlemde nokta, doğrunun eğimi ve denklemi test soruları - 62 SoruBir noktanın bir doğruya olan uzaklığı, paralel iki doğru arasındaki uzaklık test sorularıBir doğrunun grafiği, iki doğrunun birbirine göre durumları test soruları ve konu anlatımıBir doğrunun eğimi ve eğim açısı, doğrunun denklemi, özel doğru denklemleri örnekli konu anlatımı10. Sınıf Paket Programlar 2. Dönem 1. Uygulama Sınavı Soruları ve Cevapları
Üçgenin ağırlık merkezi, analitik düzlem çözümlü test soruları - 20 SoruAnalitik düzlem, iki nokta arasındaki uzaklık, üçgenin ağırlık merkezi ile ilgili test soruları ve özet konu anlatımıBağımsız olaylar, koşullu olasılık, sonsuz örnek uzay çözümlü test soruları10. Sınıf Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları10. Sınıf Programlama Temelleri 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları
11. Sınıf Grafik ve Animasyon 2. Dönem 1. Uygulama Sınavı ve CevaplarıFonksiyonlar konusu üniversite sınavında çıkmış sorular - 21 SoruFonksiyonlar konusuyla ilgili test soruları - 54 SoruArtan ve Azalan Fonksiyonlar, Fonksiyonun Maksimum ve Minimum Noktalarıyla İlgili SorularFonksiyonların bileşkesi alıştırma soruları - 14 Soru
Kombinasyon, faktöryel, permütasyon, binom açılımı, olasılık ile ilgili test soruları - 95 SoruKoşullu olasılık, bağımsız olaylar, sonsuz örnek uzayıyla ilgili sorular - 28 SoruBinom açılımıyla ilgili sorular ve özet konu anlatımı - 17 SoruFonksiyonların bileşkesiyle ilgili sorular - 16 SoruBir fonksiyonun tersiyle ilgili sorular - 14 Soru
Tek ve çift fonksiyonlarla ilgili sorular - 10 AdetFonksiyonların simetrileriyle ilgili sorular - 20 AdetFaktöryel, olasılık, permütasyon üniversite sınavında çıkmış sorular - 30 SoruOlasılık ile ilgili test soruları - 30 SoruKombinasyon ve binom açılımı ile ilgili test soruları - 32 Soru

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Üst

Sözlük
  • dictionary
  • sözlük
  • İngilizce Türkçe Sözlük

Sayfa üzerindeki bir kelimeye çift tıkla yada bir kelime yaz:

Powered by DictionaryBox