liste
liste1

Meyve ve sebzelerin yetişme koşullarıyla ilgili örnekler

Ekleyen: ilketkinlik | Okundu : 1455
Kategori : Çeşitli Eğitim Kaynakları

Beş farklı meyve ve sebze fotoğrafı bularak altlarına yetişme koşullarını yazınız.

Zeytin, kışların ılık ve yağışlı, yazların sıcak ve kurak geçtiği yerlerde yetiştirilir.

Çay, her mevsim yağışlı ve nemli, kışların ılık geçtiği yerlerde yetiştirilir. Yaprakları toplandıktan sonra çok kısa sürede işlenmesi gerekir. Bu nedenle fabrikalar, ekim alanlarına yakındır.

Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyveler) ve muz kış mevsiminin ılık ve yağışlı, yaz mevsiminin kurak geçtiği yerlerde yetiştirilir.

Patates sıcak ve nemli ortamlarda yetişir ve suyu sever.

Fasulye ılıman iklim bitkisi ve çevre şartlarından çok etkilenir. Fasulyenin bitkisinin soğuğa toleransı hiç yoktur. Sıcaklık 0 dereceye düştüğü zaman bitkinin % 90'nı ölür. Fasulye bitkisi gelişme döneminde 20-25 derece arasında bir sıcaklık ister.

Karpuz, sıcak ve ılıman iklimde yetişir. Soğuklardan çok etkilendiği için yetişme devresinde don tehlikesi olmamalıdır.

Limon ağacının da önde gelen isteği, sıcak iklimli bir yerde yetiştirilmektir. Tüm turunçgiller gibi limon ağaçları da en iyi, bol humuslu, derin, süzek (suyu iyi akıntılı), kumlu-tınlı ya da killi tınlı topraklarda yetiştirilir.

Şeftali, süzek, kumlu tınlı, milli, çakıllı, derin ve çabuk ısınan alüvyal tipi toprakları sever. Şeftali suyu seven, bir ılıman iklim meyve türüdür. Kumlu toprakta da yeterli sulama ve iyi gübreleme ile şeftali yetişebilir.

Elma soğuğa dayanıklı olması nedeniyle ülkemizin hemen hemen her yerinde yetiştirilmektedir.

Üzüm ve çilek gibi meyveler düşük sıcaklıklarda yetişebilir. Ülkemizde üretimi bolca yapılır.

İncir, sıcak bölgelerde yetiştirilir. Ülkemiz, kara incir üretiminde dünyada ilk sıralarda yer alır.

Sitemizde Online Test Çözün

İlketkinlik Eğlence Merkezi

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst