2014-KPSS lisans, ÖABT ve DHBT kılavuzu yayınlandı

Eklenme Tarihi : 02.05.2014 | Okunma Sayısı : 3876 | Kategori : KPSS

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz 2014 tarihinde, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır.

Aday Başvuru Formu
Sağlık Durumu /Engel Bilgi Formu
Başvuru Merkezleri
Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezleri
ÖABT/DHBT İçin Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Sınav Merkezleri

2014-KPSS'ye lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir. Bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS'ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Tüm adayların 2014-KPSS'nin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunludur.

2014-KPSS'ye (ÖABT/DHBT dahil) başvurma işlemleri, 05 Mayıs 2014 başlayacak, 14 Mayıs 2014tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS'ye, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak ÖABT'ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Lisans) katılmaları mümkün değildir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst