2019 - 2020 eğitim - öğretim yılı yaz stajı iptal mi edildi

Eklenme Tarihi : 29.05.2020 | Okunma Sayısı : 545 | Kategori : DİĞER

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 28.05.2020 tarihli yazısı yayınlandı ve bu yazıda işletmelerde beceri eğitimi ve yaz stajı hakkında yapılacaklara değinildi. Bu yazıda;

"Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında ilgi (a) ve (b) mevzuat hükümleri çerçevesinde öğrenim gören öğrencilerin başarı durumları, işletmelerde mesleki eğitim veya stajları, beceri sınavları, ücret ve sigorta işlemleri, telafi eğitimi, diploma tarihleri, okul birinciliği ve benzeri konularda açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." ifadesine yer verilmiştir.

Ayrıca yazının g maddesine bakacak olursak;

"g) Anadolu teknik programı öğrencileri ile staj hükümlerine tabi olan Anadolu meslek programı öğrencilerinin mesai saatleri sonrasında, hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapmaları gereken stajlar 2019-2020 eğitim öğretim yılında yapılmayacaktır. 12 sınıf öğrencileri beceri sınavına ve/veya stajını tamamlayanlar da staj bitirme sınavına alınmadan alan/dal derslerinin başarısı birinci dönem puanlarına göre değerlendirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılında stajlarını tamamlayanların staj bitirme sınavı ise sorumluluk sınavları döneminde yapılacaktır." ifadesine yer verilmiştir.

Resmi yazıyı indirmek için tıklayınız.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst