2019 KPSS ve ÖABT sınavı son başvuru tarihi, sınavı ne zaman yapılacak

Eklenme Tarihi : 05.05.2019 | Okunma Sayısı : 1710 | Kategori : KPSS

1. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?
2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başvuruları, 3 Mayıs 2019 tarihinde başlamıştır. Başvurular, 15 Mayıs 2019 tarihinde sona erecektir.

2. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı hangi oturumlarda yapılacaktır?
2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı,
a) Genel Yetenek-Genel Kültür,
b) Eğitim Bilimleri,
c) Alan Bilgisi,
d) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)
oturumlarında yapılacaktır.

3. Her oturuma katılmak zorunlu mudur?
2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu tüm adaylar için zorunludur. Diğer oturumlara katılmak adayın tercihine bağlıdır ancak, adayın atama için başvurmak istediği kurum ve kuruluşlar için katılmak zorunlu olduğu oturumlar mevcuttur. Örneğin; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde öğretmen olarak görev almak isteyenlerin, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu, Eğitim Bilimleri Oturumu ile alanlarında ÖABT yapılıyorsa ilgili alanda ÖABT’ye katılmaları zorunludur.

4. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı oturumları ne zaman yapılacaktır?
a) 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu, 14 Temmuz 2019 tarihinde,
b) Alan Bilgisi oturumları, 20-21 Temmuz 2019 tarihlerinde,
c) ÖABT, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacaktır.

5. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Alan Bilgisi oturumlarına katılmak zorunlu mudur?
Kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu kadrolarına başvurmak isteyen adayların sınavın Genel YetenekGenel Kültür ile kendilerine uygun Alan Bilgisi oturumlarına katılmaları gerekmektedir. Bu adaylar, katılacakları oturumları belirlerken Tablo-2'yi dikkatlice incelemelidirler.

6. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri oturumuna katılmak zorunlu mudur?
Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyor ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

7. 2019-ÖABT'ye katılmak zorunlu mudur?
Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracakların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT’ye katılmaları zorunludur.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst