2019 Man Booker ödülü kime verildi

Eklenme Tarihi : 17.10.2019 | Okunma Sayısı : 582 | Kategori : DİĞER

Bu senenin Man Booker Ödülü’nü The Testaments'la Kanadalı yazar Margaret Atwood ve Girl, Woman, Other kitabıyla Britanyalı yazar Bernardine Evaristo kazandı.

İngilizce kitapların yarıştığı Man Booker Ödülü'nü kazanan Margaret Atwood ve Bernardine Evaristo 50 bin sterlin para ödülünün sahibi oldular.

Atwood en yaşlı yazar, Evaristo ise ilk siyah kadın

Geçen ay yayınlanan "The Testaments", Atwood'un 1985 tarihli "Damızlık Kızın Öyküsü" romanının devamı. 79 yaşındaki Atwood, Man Booker Ödülü'nü kazanan en yaşlı yazar oldu.

2000 yılında da "Kör Suikastçi" kitabıyla ödüle layık görülen Atwood, aynı zamanda Man Booker’ı ikinci kez kazanan dördüncü yazar oldu.

Evaristo'nun ödüle layık görülen romanı ise Britanya'da yaşayan 12 ila 93 yaşları arasında, çoğunluğu kadın ve siyah 12 karakterin hayatını konu ediniyor. Evaristo, prestijli ödülü kazanan ilk siyah kadın ve ilk siyah Britanyalı yazar oldu.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst