2020 nobel ekonomi ödülleri sahiplerini buldu

Eklenme Tarihi : 12.10.2020 | Okunma Sayısı : 323 | Kategori : DİĞER

2020 Nobel Ekonomi Ödülü, ihale teorisinin geliştirilmesine yaptıkları karkılardan dolayı, Stanford Üniversitesi'nden Paul R. Milgrom ve Robert B. Wilson'a verildi.

Nobel Ödül Komitesi, Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, "Alfred Nobel anısına verilen 2020 Sveriges Riksbank Ekonomi Bilimleri Ödülü 'ihale teorisinde iyileştirmeler ve yeni hale formatları için buluşlar' için Paul R. Milgrom ve Robert B. Wilson'a verildi" dedi.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada, "(Milgrom ve Wilson) Kavrayışlarını radyo frekansları gibi geleneksel yolla satışları zor olan mallar ve hizmetler için yeni ihale formatları tasarlamakta kullandılar" denildi.

Nobel ödülleri her yıl, dinamiti bulan ve 1896 yılında hayatını kaybeden İsveçli mucit Alfred Nobel isteiği üzerine fizik, kimya, tıp, barış ve edebiyat dallarında veriliyor.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst