2020 yılında emeklilere ne kadar promosyon ödenecek

Eklenme Tarihi : 04.03.2020 | Okunma Sayısı : 572 | Kategori : DİĞER

Emeklilere ödenecek banka promosyonu belli oldu. Buna göre, emekli aylığı; 1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL, 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL, 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacak

2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa 3 yıllık süre için promosyon ödenmesi sağlandı. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 12 Milyon emekli ve hak sahibine 4,6 Milyar TL tutarında ödeme yapıldı.

Emeklilerimizin banka promosyonu ödenmesine ilişkin 3 yıllık sürenin dolması nedeniyle, 2020-2023 dönemi promosyon ödemelerine yönelik çalışmalar bugün itibariyle tamamlamış bulundu.

Yeni dönem için promosyon ödemesi kapsamında emekli aylığı;

  • 1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL,
  • 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL,
  • 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılması kararlaştırıldı.

Ödemeler anlaşmayı müteakiben peşin olarak yapılacaktır. Böylece promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre %66 oranında artış sağlandı. Bu kapsamda 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar TL promosyon ödemesi yapılacak.

Emekli aylığı ödemeleri içerisinde en yüksek orana sahip olan Ziraat Bankası, promosyon ödemlerinin yaklaşık %40'ını gerçekleştirmektedir.

Emeklilerin promosyon ödemesi alabilmesi için tek şart maaş aldığı bankaya 3 yıl bankada kalma taahhüdünde bulunmasıdır. Bu kapsamda, belirlenen rakamlar üzerinden, ilk olarak Ziraat Bankası ile promosyon protokolü imzalandı. Diğer bankalarımız ile protokoller imzalandıkça SGK tarafından duyurular yapılacak.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst