AÖF'te yaz okulu, en fazla 5 ders seçilebiliyor

Eklenme Tarihi : 24.04.2019 | Okunma Sayısı : 683 | Kategori : DİĞER

24 nisan 2019 resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile 3 ders sınavı yerine yaz okulu açılıyor. Yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz. Bu Yönetmelik, Anadolu Üniversitesi  Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans ve lisans programlarının yaz okulunda uygulanacak.

Birim yönetim kurulunun teklifi, Üniversite Yönetim Kurulunun onayı ve Yükseköğretim Kurulundan uygun görüş alınmasıyla bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra yaz okulu açılacak. Yaz okulunda açılabilecek dersler ve uygulama koşulları, bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile belirlenecektir.

Yaz okulu eğitim süresi, sınavlar dahil olmak üzere 5 haftadan az olamayacak. Yaz okulunda açılacak ders için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan AKTS kredileri esas alınacak.

Not durum belgesinde genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, not durum belgesinde genel not ortalaması 2,00'nin altında olan öğrenciler, FF harf notu aldığı ders/dersler, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı ders/dersler ile hiç almadığı ders/derslerden, en fazla 5 ders seçebilecek.

Herhangi bir sebeple yükseköğretim kurumundan uzaklaştırma cezası alan bir öğrenci, bu cezanın uygulanmasından dolayı yaz okulundan ders alamayacak.

Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenci isterse yaz okulundan ders alabilecek.

Sınavda uygulanacak kurallar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre belirlenecek.

Yaz okulu sınavı, birim yönetim kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst