Ankara bu sene meyve ve sebzelerden en çok bunları tüketti

Eklenme Tarihi : 17.10.2019 | Okunma Sayısı : 443 | Kategori : DİĞER

Ankaradan gelen hal verilerine göre son üç ayda 52 bin tonla en çok domates tüketimi yapılırken, mısır tüketimi de bu sene rekor kırdı.

Başkent'in yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali, Başkentlilerin 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasındaki sebze ve meyve tüketimine ilişkin verileri açıkladı. Buna göre Başkentliler son 3 ayda toplam 330 bin ton sebze ve meyve tüketirken, en çok tüketilen sebze 52 bin tonla domates oldu. Aynı verilerine göre bu yıl Temmuz-Ekim ayları arasında mısır tüketimi de rekor kırdı. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği mısır, 12 milyon 819 bin adet tüketimle son yılların rekor seviyesine ulaştı.

Yaz döneminde karpuz ve kavun bol bol tüketildi

Özellikle yaz döneminde Başkentlilerin en çok tükettiği meyvelerin başında 50 bin tonla karpuz ve 28 bin tonla kavun yer aldı. Yeşilliği sofralarından eksik etmeyen Başkentliler yaz ve sonbahar aylarını kapsayan dönemde 5 milyon bağ maydanoz, 4 milyon adet ile kıvırcık ve iceberg, 4,5 milyon bağı aşan roka ve dereotu da tüketti. Ankara'da 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasında ayrıca 1 milyon 730 bin bağ nane, 967 bin kilogram ıspanak, 895 bin adet marul, 855 bin kilogram yeşil soğan tüketildi.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst