Haber siteleri basın kanunu kapsamına alınacak

Eklenme Tarihi : 07.02.2022 | Okunma Sayısı : 347 | Kategori : DİĞER

Dezenformasyonun önüne geçecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirecek sosyal medya düzenlemesinin en kısa sürede Meclis'e gelmesi için çalışmalar hızlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasının ardından yapılan çirkin paylaşımlar, gözleri bir kez daha hazırlıkları süren sosyal medya düzenlemesine çevirdi.

AK Parti'nin bir süredir üzerinde çalıştığı teklif, Meclis'e sunulmak için gün sayıyor.

Düzenlemeye ilişkin son toplantı Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılacak. Toplantıda, taslak çalışmaya son şekli verilerek.

Hapis cezasına varan yaptırımların önü açılacak

Düzenlemede "dezenformasyonun" tanımı yapılacak. Sosyal medyada yer alan paylaşımların organize ya da kasıtlı olup olmadığına bakılacak. Dezenformasyonu yayan kişi ya da kişilere hapis cezasına varan yaptırımların önü açılacak.

Haber siteleri de basın kanununa tabi olacak

Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan basın kartı yönetmeliğiyle ilgili maddelerin de düzenlemede yer alması bekleniyor.

Düzenleme kapsamında internet medyası da yeniden şekillenecek. Haber siteleri de basın kanununa tabi olacak.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst