Instagram'ın en yeni güvenlik özelliği: uygulamalara izin verme

Eklenme Tarihi : 16.10.2019 | Okunma Sayısı : 488 | Kategori : DİĞER

Instagram, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalarla paylaştığı verileri kontrol etmeleri için yeni bir özellik ekledi. Sürekli büyüyen hamburger simgesinin sekmesinde, hangi üçüncü taraf hizmetlerin verilerinize erişebildiğini görmek için Ayarlar -> Güvenlik -> Uygulamalar ve Web Siteleri'ne gidebilirsiniz. Buradan kullanıcılar, profil bilgileri, kullanıcı adınız, hesap türünüz, başlıklar ve fotoğraflar gibi verilere erişimi olan aktif ve süresi dolmuş yetkili uygulamalara bakabilir.

Instagram'dan fotoğraf almak isteyen fotoğraf basım hizmetleri ve web sitesi oluşturma platformları gibi artan sayıda şirketle, hangi uygulamaların Instagram hesabınıza erişimi olduğunu takip etmek zor olabilir. İşlemi daha net hale getirmek için Instagram, hangi uygulamaların bilgi talep ettiğini listeleyen ve kullanıcıların bu uygulamalara engelleme veya erişim hakkı vermelerini sağlayan yeni bir yetkilendirme ekranı sunuyor.

instagram en yeni güvenlik özelliği

Garip bir şekilde, Instagram, bu özelliğin kullanıma sunulmasını alışılmadık derecede, yaklaşık altı aya kadar süreceğini söylüyor. Instagram'da en çok Instagram Story vb. özellikleri tüm kullanıcılara sunmak genellikle birkaç hafta sürürken, bu nedenle şirketin neden önemli bir güvenlik özelliği sunmaya zaman ayırmadığını merak ediyoruz.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst