Meb'den ingilizce öğretmenlerine mesleki gelişim ve dört dil desteği

Eklenme Tarihi : 19.09.2019 | Okunma Sayısı : 516 | Kategori : DİĞER

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile British Council arasında İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin ve dört dil becerilerinin desteklenmesine yönelik iş birliğini kapsayan mutabakat beyanı imza töreni düzenlendi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, törende yaptığı konuşmada, yabancı dil öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin 2023 Eğitim Vizyonu'nun hedefleri arasında yer aldığına işaret etti.

Eğitimdeki reformların hayata geçirilmesinde öğretmen ve okul yöneticilerinin önemini vurgulayan Boyacı, "Bu süreçte öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz, sivil toplum örgütleri ve diğer paydaşlarımızla toplumsal mutabakat üzerine kurulu mesleki gelişim programları hazırlamaya gayret gösterdik. Bu çerçevede British Council önemli ortaklarımızdan biri oldu." dedi.

Boyacı, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim programları hazırladıklarını belirterek, "Yabancı dil öğrenimi, teknik ve pedagojik bir konu olmanın yanında dilin kültürünün içerisinde yaşayan bir unsur olarak görülmesiyle de ilişkilidir. Bu doğrultuda yabancı dil öğretmenlerimizin Türkiye ve yurt dışındaki mesleki gelişim programlarını merkeze yerleştirdik." ifadelerini kullandı.

Pilot uygulama Ankara'da başlayacak

Mutabakat beyanıyla, İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik eğitici eğitimlerinin düzenlenmesi, Birleşik Krallık'ta İskoçya Edinburgh'ta uygulamaya dayalı etkinlik temelli eğitimlerin gerçekleştirilmesi, basılı ve görsel eğitim içeriklerinin hazırlanması, uzaktan eğitimlerin yapılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda başlatılacak pilot projeyle, Ankara'daki 422 farklı okuldan 2 bin 400 İngilizce öğretmeninin mesleki gelişim programına katılımları hedefleniyor.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst