Microsofttan office ve emoji tuşlu yeni klavye

Eklenme Tarihi : 16.10.2019 | Okunma Sayısı : 504 | Kategori : DİĞER

Microsoft'un en yeni klavyeleri artık özel Office ve emoji tuşlarını kullanacak. Yazılım devi daha önce bu yılın başlarında klavyelerde bir Office tuşu deniyordu ve şimdi şirket bu düğmeleri içeren ince yapılı yeni ergonomik ve Bluetoothlu klavye geliştirdi. Office tuşu, sağdaki Windows tuşunun yerini alacak ve Microsoft'un verimlilik paketi içinde Windows 10 uygulamalarını Office tuşu yardımıyla başlatabilecek. Office tuşunu, Word, Excel, PowerPoint ve diğerlerini başlatmak için kısayol olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin Office tuşu + W Word, Office tuşu + X ise Excel'i açar.

Office tuşunun yanında, bu yeni klavyelerde yeni bir emoji tuşu da var. Windows 10 içindeki emoji seçiciyi başlatacak, ancak belirli bir emojiye tuş atanamayacak veya kısayollar oluşturulamayacak. Microsoftun yeni klavyesindeki emoji tuşu kesinlikle olağandışı görünüyor, ancak şirket gerçekten bu yeni donanımı Office'in yaygın olduğu ve emoji kullanımının giderek arttığı iş yerlerinde hedefliyor.

Microsoft bu yeni Office ve emoji tuşlarını zorlarken, diğer üçüncü taraf klavyelerinin bunları alıp alamayacağı belli değil. Klavyelerin çoğu, özel Windows tuşlarıyla birlikte gelir ve Microsoft, görünümün her yerde aynı olmasını sağlamak için Windows tuşlarının kullanımı için bir lisans sözleşmesine sahiptir. Microsoft, yeni Office tuşları için benzer bir lisanslama programı henüz açıklamadı.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst