Sıfır atık bilgi sistemine veri girişi nasıl yapılır ?

Eklenme Tarihi : 24.10.2019 | Okunma Sayısı : 1259 | Kategori : DİĞER

A) EÇBS'de KAYDI OLAN KURUM/KURULUŞLAR İÇİN SIFIR ATIK BİLGİ SİTEMİNE GİRİŞ

1. E-devlet şifresi ile girişlerin kurum amiri tarafından yapılması gerekmektedir. Sisteme daha önce giriş yapan yetkili personel kurum amiri değilse, yetkili personel sisteme giriş yaptıktan sonra kurum amirini "Yetkili Ekle" kısmından ekler.

2. Kurum amiri https://ecbs.cevre.gov.tr adresinden EÇBS sistemine "Vatandaş girişi" ekranından e-devlet şifresiyle giriş yapar.

3. Tesis(Şube) Bilgisi kısmından "Uygulama Ekle" sekmesinde "Sıfır Atık Bilgi Sistemi" durum bilgisinde "Kayıtlı Değil" olarak görülüyor ise İşlem kısmında "Ekle" tıklanıp uygulama eklenir ve Sıfır Atık Bilgi Sistemi Uygulaması "Kayıtlı" olarak görünür.

4. Uygulama eklendikten sonra "Uygulamaya Git" tıklanarak kurum/kuruluşa ait bilgi ve veri girişleri yapılır.

B) EÇBS'ye GİRİŞ YAPMAMIŞ KURUM/KURULUŞLAR İÇİN)

1. ADIM: EÇBS Firma Kayıt İşlemleri

1. Kayıt işlemleri için https://ecbs.cevre.gov.tr adresine giriş yapılır.

2. "Vatandaş girişi" ekranından e-devlet şifresiyle giriş yapılır (E-devlet şifresi ile girişlerin kurum amiri tarafından yapılması gerekmektedir).

3. "Sisteme giriş yap" butonuna tıklanarak il/ilçe bilgileri girilir (Diğer bilgileriniz e-devlet sisteminden otomatik olarak çekilecektir).

4. Kaydet butonuna basılarak, kullanıcı sözleşmesi okunup onaylanır.

5. Şahsınıza açılan sayfada hesap (firma/kurum) sayfasına girilir.

6. Sağ üstte bulunan "yeni hesap (firma/kurum)" a tıklanır.

7. Hesap tipi (kamu kurumu) seçimini yapılarak, vergi numarası ve vergi dairesi bilgileri girilir.

8. Kuruluş tarihi ve varsa kurumunuza ait SGK numarası girilir.

9. UAVT (Ulusal adres Veri Tabanı) numarası biliniyorsa girilir. (Bilmiyorsanız "UAVT kodunu bilmiyorum" butonuna basılarak adres bilgilerinizi girilir. UAVT kodu daha önce kullanıldı uyarısı sistem tarafından yapılıyor ise ALO 181 aranarak UAVT kodu çoklu kullanıma açılması talebinde bulunulur).

10. Telefon, e-posta ve varsa KEP adresi girilir.

11. Harita üzerinden konum bilgileri seçilir (Haritada bulunan ve Ankara üstünde bulunan kırmızı imleç çekilerek kurum/kuruluş konumuna sürüklenir).

12. Kurumda yetkili olduğunuzu gösteren belge yüklenir (Kurum kimlik kartınız,
yetkilendirme yazısı vb.).

13. "Başvuru tamamla" butonuna basılır.

14. İletişim bilgileri kısmında girilen e-posta adresinize sistem tarafından gönderilen doğrulama linkine tıklanarak e-posta adresi doğrulanır.

15. Sistem tarafından otomatik oluşturulan formun çıktısı alınarak, kaşe ve imzalı olarak "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü" ne 2. Adımda oluşturulan formla beraber gönderilir.

16. ECBS başvurunuz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce onaylandığında e-devlet sistemi üzerindeki hesabınızda kurumunuz "onaylı" olarak görünecektir.

2. ADIM: EÇBS Tesis İşlemleri

1. E-devlet şifresiyle https://ecbs.cevre.gov.tr adresinden hesap sayfasına girilir (Kurumunuz onaylı olarak görünecektir).

2. Eğer tesisinizin adresi firma adresinizle aynı ise hesabım bölümünde onaylı görünen firmaya ait bilgi satırının sonundaki işlem yap butonuna basılır. Ekranda Hesap bilgisi, Tesis/şube Listesi, Yetkili Listesi, Uygulama Listesi, Başvuru/Değişiklik Listesi ve Belge Listesi başlıklarının yan yana açıldığı görülür. Tesis/Şube Listesi başlığının altındaki "Hesabım(Firma, kurum) Tesis(Şube) Olarak Kaydet" butonuna basarak tesisi otomatik olarak sisteme tanıtılır.

3. Adıma geçilir.

3. Eğer tesisinizin adresi firma adresinizden farklı ise sağ üst köşede bulunan "Yeni tesis ekle" butonuna basarak tesisinizin /kurumunuzun adı girilir.

4. NACE faaliyet kodunu maliyeden vergi kimlik numaranızla seçilen kodlar arasından seçilir.

5. UAVT (Ulusal adres Veri Tabanı) numarası girilir (Firma kaydı sırasında oluşturduğunuz UAVT numarası. Bilmiyorsanız yeniden adres bilgileri girilerek oluşturulur.

6. Telefon, e-posta ve varsa KEP adresi girilir.

7. Harita üzerinden konum bilgileri seçilir (Haritada bulunan ve Ankara üstünde bulunan kırmızı imleci çekilerek konumunuza sürüklenir).

8. Kurumda yetkili olduğunuzu gösteren belge yüklenir (Kurum kimlik kartınız, yetkilendirme yazısı vb.)

9. "Başvuru tamamla" butonuna basılır.

10. İletişim bilgileri kısmında girilen e-posta adresinize sistem tarafından gönderilen doğrulama linkine tıklanarak e-posta adresi doğrulanır.

11. Sistem tarafından otomatik oluşturulan formun çıktısına alarak kaşe ve imzalı olarak, 1. Adımda oluşturulan formla beraber "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü" ne gönderilir.

3. ADIM: Sıfır Atık Bilgi Sitemine Giriş

1. Firma ve Tesis kaydı yapıldıktan sonra EÇBS sistemine giriş yapılarak sol kısımda bulunan Tesis (Şube) Listesi'ne tıklanır.

2. Üstte yer alan "Uygulama Ekle" kısmına "Sıfır Atık Bilgi Sistemi" durum bilgisinde "Kayıtlı Değil" olarak görülüyor ise İşlem kısmında "Ekle" tıklanarak Uygulama eklenir.

3. Uygulama eklendikten sonra "Uygulamaya Git" tıklanarak kurum/kuruluşunuza ait bilgi ve veri girişleri yapılır.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst