Tekstil ve deri mühendisliği seçene 1.828 tl burs

Eklenme Tarihi : 03.05.2019 | Okunma Sayısı : 677 | Kategori : DİĞER

YÖK ile "Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası" arasında bugün imzalanan protokol ile:

2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren aşağıdaki şartlara haiz bütün öğrencilere, ilk 5 tercihinden en az birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması şartıyla,

YKS puanına göre;

İlk 20 binde olanlara asgari geçim indirimi hariç net asgari ücret tutarı kadar (1.828 TL), Tekstil Mühendisliğine 20-50 bin ve Deri Mühendisliğine 20-60 bin arasında yerleşen öğrencilere asgari geçim indirimi hariç net asgari ücret tutarının %70'i kadar (1.280 TL)

Tekstil Mühendisliğine 50-80 bin ve Deri Mühendisliği için 60-100 bin arasında yerleşen öğrencilere asgari geçim indirimi hariç asgari ücret tutarının %50'si kadar (914 TL) yılda 9 ay olmak üzere, ilgili sendika tarafından burs verilecektir.

Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için her yarıyıl 4 üzerinden en az 2.5 (100 üzerinden en az 65) genel not ortalaması ile eğitimlerini sürdürmeleri gerekmektedir.

Eğitim bursundan yararlanan öğrencilere sektörde çalışma taahhüdü vermeleri halinde "Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası" tarafından, tekstil veya deri sektöründe faaliyet gösterenfirmalarda "en az 5 yıl iş garantisi" verilecek.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst