WhatsApp'ı parmak iziyle açma özelliği artık Android'de

Eklenme Tarihi : 31.10.2019 | Okunma Sayısı : 686 | Kategori : DİĞER

WhatsApp, bu yılın başlarında iOS sürümüne biyometrik güvenlik eklenmesinin ardından, uygulamasının artık Android'de bir parmak izi ile kilitlenebileceğini açıkladı. Özelliği açmak, telefonunuzun kilidini açtıktan sonra bile uygulamanın kilidini açmak için parmak izinizi kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Bankacılık uygulamasında bulabileceğinize benzer, ekstra bir güvenlik düzeyidir.

whatsapp parmak izi ile kilitleme açma

Güncelleme henüz tüm bölgelerde görünmüyor, ancak bir kez geldiğinde, WhatsApp, uygulamanın Gizlilik ayarları menüsünde ekstra güvenlik özelliğini açabileceğinizi söylüyor. Uygulamanın kilidini açtıktan sonra bir veya 30 dakika kilitli kalmasına izin verme seçenekleri ayarlarda bulunacak ve ayrıca mesajlarınızın içeriğinin bildirimlerde görünmesini engellemek için de bir seçenek olacak.

WABetaInfo, bu özelliğin Ağustos ayındaki WhatsApp'ın beta sürümünde göründüğünü bildirdiğinden beri bu özelliğin Android'e geldiğini biliyoruz. Ne yazık ki, iOS'ta, özellik hem Touch ID hem de Face ID'yi desteklerken, WhatsApp'ın duyurusunda yüz kilitlemesinden söz edilmediğinden, Android sadece parmak izi kilitlemeyle sınırlı görünüyor.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst