Windows 10 tanıtımı yapıldı, Windows 10 ile gelen yeni özellikler nelerdir

Eklenme Tarihi : 01.10.2014 | Okunma Sayısı : 1875 | Kategori : DİĞER

San Francisco’da düzenlenen lansman kapsamında Microsoft’un yöneticilerinden Terry Myerson ve Joe Belfiore, Windows 10’la ilgili önemli yenilikleri kamuoyu ile paylaştı. Yepyeni bir Windows jenerasyonunun ilk önemli adımı olarak gösterilen Windows 10’un kullanıcılara hem iş hem de oyun ve bağlantı gibi temel ihtiyaçlarında yepyeni bir deneyim sunacağı belirtildi. 

Başlat Menüsü ve Metro Uygulamaları

Windows 10 işletim sisteminin en önemli yeniliği, başlat menüsünün geri dönüyor olması. Windows 8.1 ile birlikte başlat butonu gelmiş ancak menü yapısı beklentileri karşılamamıştı. Windows 10 ile birlikte sunulan menü ise Windows 95’den bu yana hayatımızda olan sistemi yepyeni özellikler ile sağlıyor. 

Çoklu Masaüstü Özelliği

Windows 10’un en dikkat çekici bir diğer özelliği ise çoklu masaüstü yeteneği. Kullanıcıya kaç tane masaüstü verileceğinin detayları henüz netlik kazanmış olmasa da, bu özellik vasıtasıyla çalışan uygulamaların çok daha etkili ve verimli bir şekilde yönetilebileceği söyleniyor. Microsoft’un gerçekleştirdiği demoda, 5 masaüstü gösterilmiş olsa da kuuvetle muhtemel görünüyor ki daha fazlası da desteklenecek. 

Geliştirilmiş Komut Satırı

Windows 10’da belki de en az beklenen özellik komut satırıyla ilgiliydi. Gelişmiş kullanıcılar ve bazı spesifik işlemler için yer verilen bu geliştirmede, komut satırı genel olarak Windows 8.x’deki gibi görünse de Ctrl + V kombinasyonu ile kod yapıştırma gibi yeni fonksiyonlar ile zenginleştirilmiş durumda. 

Diğer Yenilikler

  • Windows 10 ile birlikte Microsoft, daha gelişmiş dokunmatik panel desteği de sunacak. 
  • Charm Bar da yerini koruyor. Ancak Microsoft’un açıklamasına göre işletim sistemine doğru Charm Bar’ın yeri ve özellikleri değiştirilebilir.
  • Yeni uygulama tutturma özelliğindeki geliştirmeler sayesinde aynı ekranda birden fazla uygulamayla daha kolay çalışılabilecek. Dörtlü tutturma konfigürasyonu sayesinde aynı anda ekrana dört uygulama yerleştirmek mümkün olacak.

Windows 10 ile gelen başlat menüsü videosunu izlemek için tıklayın.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst