Yenilenen eba'da öğrenci şifresi nasıl alınır ?

Eklenme Tarihi : 15.11.2019 | Okunma Sayısı : 1244 | Kategori : DİĞER

Yenilenen eba'da öğrencilerin şifre alma işlemi iki şekilde yapılabilmektedir. eba.gov.tr adresine girdikten sonra sağ üstte bulunan öğrenci girişine tıklayınız ve aşağıdaki ekrana göre seçiminizi yapınız. Gelen giriş ekranında bir çok seçenek göreceksiniz.

Buradan ilk seçeneği kullanarak öğrencinin e-okul bilgileriyle eba'ya giriş yapalım.

E-OKUL BİLGİLERİYLE GİRİŞ

EBA linkine tıklayınız ve gelen ekranda öğrenci TC numarasını ve e-okul şifresini yazarak ebaya giriş yapınız.

Sonraki ekranda devamlı olarak kullanacağınız şifrenizi tanımlayınız. Aynı ekranda telefon ve e-posta bilgilerinizi girerek şifrenizi unuttuğunuzda şifrenizi kurtarabilirsiniz.

VELİ - ÖĞRETMEN YARDIMIYLA EBA'YA GİRİŞ

Öğrenci velisi e-devlet bilgileri ile giriş yaparak (yukarıdaki ilk resimde bulunan eba giriş ekranındaki e-devlet linki) tek kullanımlık şifre alır.

Ya da öğretmen e-devlet ya da mebbis bilgileri ile giriş yaparak tek kullanımlık şifre alır.

Bu kodla öğrenci eba'ya giriş yapar.

Bu ekrandan sonra gelen şifre belirleme ekranında eba şifresini belirler ve e-posta, telefon bilgilerini girerek şifresini kurtarabilir.

ŞİFRENİZİ UNUTURSANIZ

Eba giriş ekranında "Şifremi unuttum" bağlantısına tıklayınız.

Eba'ya üye olurken yazmış olduğunuz tc no, e-posta, güvenlik kodu ve doğrulama yöntemi olarak kayıt olurken yazdığınız e-posta veya telefon bilgisini yazınız.

Sonra seçtiğiniz doğrulama yöntemine göre kod bilgisi gönderilecektir.

Bu kodu kullanarak şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst