2015 - ÖSYS, Başvurulara ilişkin adayları bilgilendirme ve değişiklik ( aday el rehberi, sınav takvimi posteri ve kamu spotu )

Eklenme Tarihi : 28.12.2014 | Okunma Sayısı : 4560 | Kategori : YGS - LYS

15 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS) ve sınavsız geçiş için başvurularının alınmasına yönelik kamuoyunu bilgilendirme amacıyla Başkanlığımız tarafından Aday El Rehberi, Sınav Takvimi Posteri ve bir kamu spotu hazırlanmıştır.

Aşağıdaki bağlantılardan bu bilgilere erişilebilecektir.

Tüm adaylarımıza başarılar diler, tüm başvuru merkezi görevlilerimize teşekkür ederiz.


Ogrenci Secme ve Yerlestirme Sistemi (OSYS) sürecinde daha önceki yıllarda üniversite adayları, önce sınav ücretini yatırıyor, ardından başvurularını tamamlıyordu. ÖSYM'nin "sınav ücretini yatırmış olmanın başvurunun tamamlandığı anlamına gelmediğine ilişkin uyarılarına" rağmen sayıları binleri bulan bir çok aday, başvurularını tamamlamadığı için mağdur oluyordu.

ÖSYM bu mağduriyetlerin önüne geçmek için bu yıl ÖSYS başvuru sürecinde yeniliğe gitti.

Aday el rehberine göre, adaylar bu yıl Yuksekogretime Gecis Sınavı (YGS) için 5-19 Ocak'ta bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirecek. Daha sonra başvuru ücretini 5-20 Ocak'ta anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da www.osym.gov.tr adresindeki ödemeler sekmesinden yatırarak, başvurularını tamamlayacak.

ÖSYS'ye basvuru yaptıgı halde suresi içerisinde sınav ucretini yatırmayan adayların basvuruları, tamamlanmamıs olacagından isleme alınmayacak.

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, fatih(at)ilketkinlik.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

üst